19-06-2017 12:34 | Door: Hidde Middelweerd

TTC Group, een Vietnamees conglomeraat dat zich richt op suiker, energie, vastgoed en toerisme, steekt $ 1 mrd in zonne-energie. De zonne-energieprojecten spelen in op de groeiende vraag naar energie in het Zuidoost Aziatische land.

Dat meldt Bloomberg.

Zonne-energie

“Zonne-energie is momenteel zeer populair, nu de prijs steeds verder daalt en kolencentrales steeds meer zorgen baren”, zegt CEO Thai Van Chuyen, in een interview met Bloomberg. “Vietnam heeft steeds meer energie nodig, aangezien de economie steeds verder uitbreidt.”

Het bedrijf hoopt tien tot twintig zonneparken klaar te hebben in 2018, goed voor een totale capaciteit van meer dan 1.000 megawatt. Om dit doel te bereiken is het bedrijf op zoek naar externe investeerders, omdat het niet zelf alles kan bekostigen. Het conglomeraat neemt 30 procent van de financiering voor eigen rekening.

Vietnam

Vietnam kampt met een energieprobleem. Volgens het rapport Bloomberg New Energy Finance moet Vietnam tot en met 2025 maar liefst $ 74 mrd investeren in nieuwe energieopwekking, om de kloof tussen vraag en aanbod te dichten.

De Vietnamese overheid heeft zich de doelstelling gesteld om de energiecapaciteit in het land van 2015 tot 2030 elk jaar te vergroten.

Bron: Bloomberg | Foto: Shutterstock.com