04-07-2012 09:34 | Door: Cato van Hees

De Nederlandse samenleving wordt steeds groener. Onderzoek toont dat 80 procent van de Nederlanders zonnepanelen een goed idee vindt. 43 procent wil zonnepanelen op eigen dak.

Zonnestroom is in opkomst. Uit verschillende hernieuwbare energiebronnen, zoals windenergie en elektrisch rijden, is zonne-energie onder de Nederlanders het meest populair.

Zes procent van de ondervraagden heeft al zonnepanelen op eigen dak, 43 procent wil zonnepanelen en 80 procent vindt zonnepanelen een goed idee. Dat blijkt uit onderzoek onder 1246 Nederlanders tussen de 16 en 70 jaar, uitgevoerd door de stichting Natuur & Milieu.

Energiebesparing

Zestig procent van de Nederlanders bespaart energie, 17 procent is energiebesparing van plan.

Daarnaast wil meer dan de helft dat de belasting op milieuvervuiling omhoog gaat, 69 procent wil dat subsidies voor niet-duurzame industrieën, zoals olie, verdwijnen.

Populair

Het onderzoek onthulde ook een aantal toonaangevende spelers op het vlak duurzaamheid. Volgens de ondervraagden is Ahold het milieuvriendelijkste bedrijf, waarna Philips, Unilever en Heineken volgen.

Jolande Sap wordt de groenste politicus bevonden, gevolgd door Marianne Thieme en Diederik Samson. De groenste politicus van Nederland, Jolande Sap, ontving tevens een plaatsje in de top 5 van groenste BN'ers naast Wubbo Ockels, Floortje Dessing, Georgina Verbaan en Midas Dekkers.

Bron: ANP

Foto: Virginia Sanderson