17-07-2017 13:37 | Door: Hidde Middelweerd

De Franse president Emmanuel Macron is na zijn ontmoeting met Amerikaanse president Donald Trump van vorige week hoopvol gestemd over de toekomst van het Klimaatakkoord, meldt het Franse dagblad Le Journal du Dimanche. Volgens de Franse president is de kans aanwezig dat Trump zijn beslissing om uit het Klimaatakkoord te stappen zal terugdraaien.

Trump liet vorige week al doorschemeren dat er iets kon gebeuren wat betreft het Parijse Klimaatakkoord. Volgens Macron staat Trump ervoor open om de Klimaatakkoord-exit terug te draaien.

“Trump vertelde mij dat hij een oplossing probeert te vinden in de aankomende maanden”, stelt de Franse president tegenover Le Journal du Dimanche. “We hebben in detail gesproken over hoe we hem weer aan boord kunnen krijgen.”

Macron en Trump

De ogenschijnlijk vruchtbare ontmoeting tussen Macron en Trump is een opvallende. Macron heeft zich in de afgelopen maanden namelijk fel uitgesproken tegen het klimaatbeleid van Trump. Zo publiceerde de Franse president een video waarin hij Amerikaanse klimaatwetenschappers aanspoorde om hun werk in Frankrijk uit te voeren. Ook na Trump’s beslissing had Macron zijn woordje klaar.

De Franse president richtte zelfs een website op, genaamd ‘Make our planet great again’, waarop Amerikaanse klimaatwetenschappers en ingenieurs zich kunnen aanmelden voor een beurs, om hun onderzoek of werk in Frankrijk te verrichten.

Bron: Le Journal du Dimanche | Foto: Shutterstock.com