07-08-2017 18:01 | Door: Hidde Middelweerd

Zonnepanelenverhuurder Solease is erin geslaagd om € 1 mln via crowdfunding-platform Oneplanetcrowd op te halen. Daarnaast ontving het bedrijf een losse investering van nog eens € 200.000.

Dat meldt Solease in een persbericht. Eerder haalde het bedrijf al € 1 mln op via een crowdfunding-campagne op DuurzaamInvesteren.nl.

Solease verhuurt zonnepanelen voor een maandbedrag dat vaak lager ligt dan de huidige elektriciteitsrekening van consumenten. Op die manier kan een particuliere huiseigenaar zonder investering volledig overstappen op duurzame energie van eigen dak.

Crowdfunding

Pierre Vermeulen, oprichter van Solease, in het persbericht: “Om de groeiende vraag bij te kunnen houden en het huurconcept bij een nog breder publiek bekend te maken, hebben we gekozen voor crowdfunding. Ook bij crowdfunding is er, net zoals bij de zonnepanelen zelf, een sterke behoefte in de markt aan een mooi financieel rendement gecombineerd met een mooi duurzaam rendement als kers op de taart.”

Groei van het bedrijf

Solease zet het opgehaalde geld in om de groei van het bedrijf te versnellen. Voor de financiering van de zonnepanelen die Solease gebruikt, werkt het bedrijf sinds 2013 al samen met verschillende regionale energiefondsen.

Lees ook:

Bron & foto: Solease