16-04-2014 11:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Gasunie lanceert een nieuwe bedrijfstak voor de opschaling van duurzame technologie.

Het bedrijf wil hiermee een grotere rol spelen in de verduurzaming van de energievoorziening. Het nieuwe onderdeel van het gasbedrijf heet ‘New Energy’. Een van de hoofddoelen is om samenwerkingsverbanden aan te gaan en nieuwe businessconcepten te ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van een power-to-gasfabriek in Delfzijl, geleid door onder andere de provincie Groningen, Torrgas, Siemens en Stedin.

De komende decennia loopt de gasproductie uit Groningen terug. Daarom wordt gekeken naar alternatieven. Overschotten uit duurzame bronnen kunnen bijvoorbeeld worden omgezet in gas om buffers te creëren. Ook kan biogas een grotere rol gaan spelen.

Met de nieuwe bedrijfstak probeert Gasunie een verbindende rol te spelen in de verduurzaming van het energienet. Volgens het bedrijf speelt infrastructuur een belangrijke rol in het balanceren van vraag en aanbod met nieuwe energievormen. New Energy wil door samen te werken met andere partijen de haalbaarheid en opschaling van nieuwe technologie vergroten.

Bron: Gasunie, Energeia | Foto: Gasunie, met toestemming gebruikt