18-08-2017 09:35 | Door: Hidde Middelweerd

Het Limburgse Solarus, ontwikkelaar en producent van zonnesystemen die zowel stroom als warmte leveren, heeft tijdens een investeringsronde € 6,7 mln opgehaald. Deze investering stelt het bedrijf in staat om zijn activiteiten in het buitenland op te schalen.

Tot de investeerders behoort het ForestEffect Fund, een impactfonds dat is gelieerd aan de Nederlandse overheid en het Dutch Good Growth Fund. Dat meldt Solarus in een persbericht.

Zonne-energie

Solarus, dat oorspronkelijk een Zweeds bedrijf is, maakt zonne-energiesystemen die zowel warmte als stroom opwekken. Door deze combinatie is het systeem vier keer zo efficiënt als een standaard pv-paneel, stelt Solarus. Het zogeheten C-PVT systeem is, met een piekvermogen van 750 watt per vierkante meter, zelfs het meest efficiënte zonnesysteem op de markt, aldus Solarus.

Hoewel de initiële investering hoger ligt dan bij standaard pv-panelen, is de terugverdientijd een stuk korter. Volgens Solarus is het systeem in 3 tot 7 jaar terugverdiend. Vooral in stedelijke gebieden biedt het C-PVT systeem uitkomst. Doordat het systeem zo efficiënt is kunnen de beschikbare vierkante meters in de stad optimaal benut worden.

Tot nu toe heeft Solarus ongeveer 1.500 systemen geïnstalleerd in onder andere India, Zuid-Afrika en verschillende landen in Europa.

Winst van € 1 mrd

Leen Zevenbergen, CEO van Solarus, heeft hoge verwachtingen van de toekomst. Hij verwacht dat Solarus binnen vijf tot zeven jaar een winst van € 1 mrd of meer kan realiseren. “We hebben veel tijd en geld geïnvesteerd in ons product. We zijn dit jaar pas gestart met onze verkoopactiviteiten en het loopt voorspoedig. In de aankomende twee jaar verwachten we vijf nieuwe fabrieken te openen buiten Europa”, aldus Zevenbergen in het persbericht.

Bron & foto: Solarus