19-08-2017 09:03 | Door: Hidde Middelweerd

Dong Energy gaat de bouw en het onderhoud van het windpark Borsele 1&2 uitvoeren vanuit Vlissingen Buitenhaven. De ontwikkelaar van windparken sloot hiervoor een samenwerkingsovereenkomst met Zeeland Seaports.

De exacte locatie en voorwaarden worden in de aankomende maanden uitgewerkt. Dat meldt Dong Energy in een persbericht.

Windpark

Borssele 1&2 wordt met een capaciteit van 752 megawatt een van de grootste windparken ter wereld. Voor de bouw en het onderhoud is een goede basis nodig, stelt Dong Energy.

Jasper Vis, directeur Nederland van DONG Energy, in het persbericht: “We zijn met open armen door Zeeland ontvangen na het winnen van de aanbesteding voor Borssele 1&2. We zien ernaar uit om ons in Zeeland te vestigen en bij te dragen aan de regionale economische ontwikkeling en de werkgelegenheid op lange termijn. We zullen met bedrijven uit de regio en onze buren in gesprek gaan om te kijken naar mogelijkheden om samen te werken.”

Claus Bøjle Møller, programmadirecteur van het windpark Borssele 1&2: ”Zeeland Seaports heeft een uitstekende infrastructuur, zowel op land als op zee. Daarmee is het een goede keuze voor de bouw en het onderhoud van ons windpark.”

Lees ook:

Bron & foto: Dong Energy