21-08-2017 16:00 | Door: Hidde Middelweerd

Northland Power heeft de financiering rond voor een offshore windpark van 252 megawatt in de Duitse Noordzee. Het windpark, genaamd Deutsche Bucht, heeft een prijskaartje van € 1,3 mrd. Van Oord is nauw betrokken bij het project. Vestas levert de windturbines.

Dat meldt Northland Power in een persbericht.

Windpark

Van Oord wordt onder andere verantwoordelijk voor het transport van de windturbines en de bouw en installatie van de funderingen, de verbindingskabels en het offshore-hoogspanningsstation, meldt Het Financieele Dagblad.

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor Northland’s offshore-windstrategie”, zegt John Brace, CEO van Northland, in het persbericht. “Door dit project zijn we over een paar jaar marktleider op het gebied van Europese offshore wind.”

Gemini

Deutsche Bucht is het derde offshore windpark dat Northland realiseert en zal genoeg energie opwekken voor 178.000 huishoudens. Ook het windpark Gemini voor de Groningse kust, met een capaciteit van maar liefst 600 megawatt, werd door Northland gerealiseerd. Ook bij de bouw van dit windpark was Van Oord nauw betrokken.

De bouw van Deutsche Bucht moet aan het einde van 2019 afgerond zijn.

Bron: Northland, Het Financieele Dagblad | Foto: Shutterstock.com