20-09-2017 10:31 | Door: Hidde Middelweerd

Alfen heeft een order voor een energieopslagfaciliteit van 1 megawattuur in de wacht gesleept. Het systeem wordt onderdeel van het zonnepark Prakšice in Tsjechië, een initiatief van het Tsjechische Solar Global.

Dat meldt Alfen in een persbericht.

Stabilisering van het net

Solar Global wil de energieopslagfaciliteit inzetten voor slimmere handel in de opgewekte energie. Daarnaast kan de opslagfaciliteit een rol spelen in de stabilisering van het elektriciteitsnet. František Smolka, CEO van Solar Global, in het persbericht: “Energieopslag gaat een belangrijke rol spelen in de grootschalige uitrol van duurzame energie. Met dit project bereiden wij ons voor op de toekomst. Ik verwacht daarom nog veel van deze systemen in ons land te implementeren.”

Energieopslag

Alfen levert een modulair en gestandaardiseerd opslagsysteem, waardoor het bedrijf in staat is om snel te leveren. “Wij hebben veel ervaring met allerlei opslagtoepassingen, van het opvangen van pieken uit grootschalige duurzame energiebronnen, tot load balancing rondom het opladen van elektrische auto’s”, vertelt Andreas Plenk, Global Sales Director voor energieopslagsystemen bij Alfen. “Het combineren van duurzame energie met lokale opslag groeit op dit moment enorm in heel Europa. Partijen zoals Solar Global realiseren zich dat deze opslag de investeringen in zonne- en windparken beter doen renderen. Daarbij staan we pas aan het begin van deze trend.”

Lees ook:

Bron & foto: Alfen