28-09-2017 07:38 | Door: Hidde Middelweerd

In het Verenigd Koninkrijk is het eerste zonnepark gelanceerd dat zonder subsidie vanuit de overheid tot stand kwam. Dat is een primeur voor het Verenigd Koninkrijk.

Het zonnepark is een initiatief van duurzame energieontwikkelaar Anesco. Het bedrijf heeft de ambitieuze doelstelling om het grootste energieopslag-portfolio van het Verenigd Koninkrijk te hebben.

Zonne-energie

Het zonnepark in Clayhill, Bedfordshire heeft een capaciteit van 10 megawatt en zal voldoende stroom opwekken voor ongeveer 2.500 huishoudens. In de regio is ook een energieopslagfaciliteit van 6 megawattuur te vinden.

Steven Shine, Anesco’s chairman, is trots op het subsidievrije zonnepark. “Dit is een mijlpaal voor de zonne-energiesector en het maakt de weg vrij voor een toekomst waarin subsidies niet langer nodig zijn”, meldt Shine.

“Daarnaast bewijst het dat zonne-energie commercieel interessant blijft, zelfs na de beslissing van de overheid om subsidies in te trekken. We zijn er in samenwerking met de gehele keten in geslaagd om een subsidievrij zonnepark te realiseren.”

Bron: Anesco | Foto: Shutterstock.com