04-10-2017 11:36 | Door: Rianne Lachmeijer

Het projectteam van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft een eenmalige subsidie ter waarde van € 450.000 ontvangen. Dit geld wordt ingezet voor een duurzaam warmtekoude-energie-uitwisselingsproject in Aalsmeer.

Dat meldt NLDC in een persbericht.

De Demonstratie Energie-innovatiesubsidie wordt gebruikt voor de aanleg van een duurzaam energie-uitwisselingsnet tussen het NLDC-datacenter en verschillende bedrijven en instellingen in de wijk Hornmeer. Daarnaast wordt het geld gebruikt voor de aanpassing van de installaties van de deelnemende partijen.

De gemeente Aalsmeer wil de warmte van het datacentrum volledig hergebruiken door deze in te zetten als verwarming voor onder andere een nieuwe school, een nieuwe sporthal en het zwembad. Het datacentrum krijgt daar ‘koude’ voor terug om de IT-apparatuur te koelen.

Vervolgstappen

Vorig jaar tekenden NLDC en de gemeente Aalsmeer de samenwerkingsovereenkomst: ‘Energie-uitwisseling in de wijk Hornmeer te Aalsmeer’. Zij werken nu gezamenlijk het energieplan verder uit. Wanneer zij tot een positief definitief besluit komen, wordt gestart met de realisatie van het warmte-koude uitwisselingsproject.

Lees ook:

Bron: NLDC | Afbeelding: Shutterstock.com