12-10-2017 15:30 | Door: Rianne Lachmeijer

Greenchoice en Meewind zijn samen aandeelhouder geworden van ZON. Dit bedrijf richt zich op warmte-koudeopslag in de gebouwde omgeving. Met dit aandeelhouderschap willen Greenchoice en Meewind ervoor zorgen dat het aantal duurzame warmteprojecten groeit.

Dat meldt Greenchoice in een persbericht.

Het aandeelhouderschap past binnen de strategie van Greenchoice om te investeren in lokale energieprojecten die de overgang naar 100 procent groene energie in Nederland versnellen. "Met ZON hebben we de ambitie om aardgas overbodig te maken voor twintigduizend huishoudens in 2022,” aldus aldus Evert den Boer, CEO van Greenchoice in het persbericht.

Warmte-koudeopslag

Met warmte-koudeopslag-installaties kunnen consumenten zonder gasaansluiting hun huis verwarmen en koelen. Aangezien in de toekomst steeds meer woningen zonder gasaansluiting worden opgeleverd, verwacht Greenchoice dat kleinschalige en decentrale warmte- en koude voorziening de norm wordt.

Gasloze toekomst

“Iedereen beseft dat we van het gas af moeten. Deze transitie kan versneld worden wanneer we daar gezamenlijk in investeren. Door te investeren in ZON creëren we dubbele winst; een duurzame energievoorziening én een gezond rendement,” zegt bestuurder Willem Smelik van Meewind.

Lees ook:

Bron: Greenchoice | Afbeelding: Shutterstock.com