18-10-2017 09:04 | Door: Hidde Middelweerd

Google’s doelstelling om al haar datacenters op duurzame energie te laten draaien, wordt dit jaar nog behaald. Dat stelt het bedrijf in zijn jaarlijkse Environmental Report, waarin het de vorderingen op het gebied van milieu- en klimaatdoelstellingen uiteen zet.

Download het rapport hier

Duurzame energie

Google stelt in het rapport dat de energieconsumptie van het bedrijf met afstand de grootste impact op het milieu heeft. Om dit te tackelen heeft het een strategie geïmplementeerd die uit drie delen bestaat. Ten eerste zet Google in op ‘agressieve efficiëntie-initiatieven’, om het totale energieverbruik van haar datacenters te verlagen. Ten tweede koopt het steeds meer duurzame energie in. In 2017 moet de ingekochte energie voor de volle honderd procent uit duurzame energiebronnen komen. Ten derde worden de emissies die overblijven, gecompenseerd door te investeren in CO2-reductie elders.

CO2-neutraal

Google stelde in 2007 de doelstelling om CO2-neutraal te opereren. Sindsdien is dat elk jaar gelukt. Het concern heeft sindsdien samengewerkt met meer dan 40 emissiereductieprojecten, goed voor een CO2-reductie van 16 miljoen ton.

Bron: Google | Afbeelding: Shutterstock.com