16-05-2014 15:19 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

GDF Suez heeft het grootste aantal groene obligaties ooit uitgegeven om zijn hernieuwbare energiestrategie te ondersteunen. 

Het Franse energiebedrijf haalde € 2,5 mrd op met de verkoop van groene obligaties die drie keer was overschreven. Tweederde van de ingestapte beleggers richt zich specifiek op duurzaam en sociaal verantwoord ondernemen. GDF Suez gebruikt de fondsen voor de financiering van hernieuwbare energieprojecten als windparken en waterkrachtcentrales, en voor de verbetering van de energie-efficiëntie. 

"Deze ongebruikelijk grote uitgifte ondersteunt de strategische prioriteiten en duurzame groeistrategie van GDF Suez op het gebied van hernieuwbare energie en energie-efficientie in Europa en de wereld", zei CEO Gerard Mestrallet van GDF Suez. "Dit stelt de Groep is staat om te werken aan de grote energie- en milieuvraagstukken waarmee wij te maken hebben. Wij moeten voorzien in energiebehoeften en de energieleveranties zeker stellen, klimaatverandering tegengaan en optimaal gebruik maken van natuurlijke hulpbronnen."

 

Strenge criteria

 

De energiemaatschappij hanteert strenge criteria waaraan toekomstige projecten moeten voldoen. Deze moeten onder meer bijdragen aan milieubescherming, de ontwikkeling en het welzijn van de lokale bevolking, de bevordering van eerlijke handel met leveranciers en tussenpersonen, en er moet aandacht zijn voor sociaal HR-beleid en duurzame bedrijfsvoering.

GDF Suez wil de hoeveelheid geïnstalleerd vermogen aan hernieuwbare energie tussen 2009 en 2015 met 50 procent verhogen. In 2018 moet de energie-efficiëntie van het bedrijf met 40 procent zijn verbeterd en de CO2-uitstoot in 2020 met 10 procent zijn gedaald.

Bron: GDF Suez | Foto: GDF Suez