14-11-2017 09:33 | Door: Hidde Middelweerd

Hive Energy, een van de grootste ontwikkelaars van zonneparken in het Verenigd Koninkrijk, gaat een enorm zonnepark bouwen in de Britse regio Kent. Interessant detail: het zonnepark, met een capaciteit van 350 megawatt, komt zonder overheidssubsidie tot stand.

Dat meldt The Guardian.

Zonnepark

De capaciteit van het geplande zonnepark wordt bijna vijf keer zo groot als die van het zonnepark dat momenteel de grootste is in het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft zijn weerslag op de oppervlakte van het zonnerpark: 365 hectare, ofwel vierhonderd voetbalvelden.

Het zonnepark wordt in staat om 110.000 huishoudens van duurzame stroom te voorzien en komt naar verwachting in 2020 online.

Dalende kosten

Ontwikkelaars Hive Energy en Wirsol Energy verwachten dat het zonnepark zonder overheidssubsidies tot stand kan komen, vanwege de dalende kosten van zonne-energie.

In het Verenigd Koninkrijk kwam slechts één keer eerder een zonnepark zonder overheidssubsidie tot stand. Het ging hier echter om een uitbreiding van een bestaand zonnepark, waarbij geteerd werd op overheidssubsidie van het oorspronkelijke zonne-energiepark.

Bron: The Guardian | Foto: Shutterstock.com