14-11-2017 15:03 | Door: Hidde Middelweerd

Het Limburgs Energiefonds (LEF) heeft een lening van € 30 mln ontvangen van de Europese Investeringsbank (EIB). Het geld wordt gebruikt voor duurzame energieprojecten in de regio.

Dat meldt het LEF in een persbericht.

Duurzaamheid

Het LEF zet het forse bedrag niet alleen in voor de opwekking van duurzame energie. Ook projecten op het gebied van energiebesparing, circulaire economie en de sanering van asbest worden met de lening gefinancierd.

Philip Tan, juridisch directeur van het LEF, in het persbericht: ‘’Met deze vergroting van het fonds kunnen we nog meer CO2-besparende initiatieven realiseren in de provincie Limburg. Ik zie het als een bevestiging dat onze aanpak werkt en als extra stimulans om op deze weg door te gaan.’’

Limburgs Energiefonds

Het LEF is volgens de provincie Limburg inmiddels een groot succes te noemen. Er is tot nu toe geinvesteerd in 27 projecten, waarmee ongeveer 1,7 miljoen ton aan CO2 is bespaard. Dit is vergelijkbaar met de jaarlijkse uitstoot van ongeveer 212.000 huishoudens

Daan Prevoo, gedeputeerde voor Energie en Duurzaamheid in Limburg, in het persbericht: “Naast de positieve effecten voor het milieu, onze omgeving en de economie leveren de LEF-investeringen ook een substantiële bijdrage aan de arbeidsmarkt. Inmiddels hebben de projecten, gefinancierd met geld van het LEF, honderden banen opgeleverd.”

Bron: LEF | Foto: Shutterstock.com