21-11-2017 16:33 | Door: Hidde Middelweerd

De wereldwijde markt voor energieopslag maakt in de aankomende jaren een enorme groei door. Tot en met 2030 wordt deze markt ten minste zes keer zo groot.

Dat voorspelt Bloomberg New Energy Finance (BNEF) in een nieuw rapport, meldt Edie.

Energieopslag

De markt voor energieopslag lijkt aan de vooravond te staan van een ontzettend snelle groei, vergelijkbaar met die van de markt voor zonne-energie tussen 2000 en 2015. De markt voor zonne-energie werd in deze periode maar liefst zeven keer zo groot.

Yayoi Sekine, energieopslag-analist bij BNEF, in een statement over het rapport: “Deze industrie staat in de kinderschoenen. Er gebeurt heel veel op het gebied van batterijtechnologie en de kosten dalen significant. Met de toenemende capaciteit van wind- en zonne-energie zal energieopslag een cruciale rol spelen in de energietransitie.”

Marktleiders

Volgens het rapport zullen de Verenigde Staten, China, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Australië, India, Japan en Zuid-Korea gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor 70 procent van de wereldwijd geïnstalleerde capaciteit.

Daarnaast wordt er in de aankomende tien jaar ten minste $ 100 mrd geïnvesteerd in energieopslag, aldus het rapport. Eerder schatte BNEF de benodigde investeringen voor energieopslag hoger in. Het bedrijf heeft deze voorspelling echter aangepast, omdat de kosten voor batterijtechnologie tot en met 2030 fors zullen dalen.

Lees ook:

Bron: Edie, BNEF | Foto: Shutterstock.com