30-11-2017 16:27 | Door: Hidde Middelweerd

Nuon heeft contracten afgesloten met Nordex Group, BAM Infra Nederland en Van Gelder Groep voor de realisatie van het windpark Wieringermeer. De contracten hebben betrekking tot de levering en bouw van windturbines, de aanleg van de fundaties van het windpark en de aanleg van de benodigde infrastructuur.

Dat meldt Nuon in een persbericht.

Windenergie

Windpark Wieringermeer wordt één van de grootste windparken op land van Vattenfall, moederbedrijf van Nuon, in Europa. Eind 2019 moet het windpark maar liefst 100 windturbines tellen en duurzame stroom opwekken voor ruim 370.000 huishoudens. Vattenfall is de eigenaar van 82 van deze windturbines.

Samenwerking

De Nordex Group wordt verantwoordelijk voor de levering 50 windturbines. De installatie van deze windturbines moet aan het einde van 2019 voltooid zijn. Nordex zal hierna verantwoordelijk blijven voor de service aan het windpark en richt speciaal hiervoor een lokaal servicecentrum op.

BAM Infra is verantwoordelijk voor de aanleg van de fundaties van het windpark, terwijl Van Gelder Groep de parkwegen, kraanopstelplaatsen, parkbekabeling en schakelstations voor zijn rekening neemt.

Nuon

Ruben Lindenburg, project directeur windenergie bij Nuon: "Iedereen kijkt er naar uit om met dit project te beginnen. We zijn al begonnen met de eerste voorbereidingen in het gebied en we zijn blij dat we drie professionele bedrijven hebben kunnen selecteren. We zullen nauw met hen samenwerken om de eerste 50 turbines van dit windpark te realiseren."

Bron: Nuon | Foto: Shutterstock.com