12-12-2017 12:14 | Door: Hidde Middelweerd

ING financiert vanaf 2025 geen energiebedrijven meer die in hun energiemix voor meer dan 5 procent afhankelijk zijn van kolen. Hiermee wil de bank zijn steentje bijdragen aan het realiseren van een koolstofarme economie.

Dat meldt de bank in een persbericht.

“Als we willen bijdragen aan de doelstellingen van het akkoord van Parijs moeten we duidelijke keuzes maken”, zegt Koos Timmermans, vicevoorzitter van ING, in het persbericht. “Ook over wat we niet willen financieren, zeker als er goede alternatieven bestaan. Deze voortvarende stap past bij onze ambitie om de energietransitie te stimuleren.”

Energietransitie

ING voert zijn aangescherpte kolenfinancieringsbeleid direct in. Dit betekent dat een nieuwe klant uit de energiesector alleen nog bij ING terecht kan als hij voor 10 procent of minder afhankelijk is van kolen. Daarnaast moet de klant een strategie hebben om dat percentage naar 0 tot maximaal 5 procent terug te brengen.

In 2025 moet dit percentage zijn teruggebracht naar 5 procent. Wel kunnen deze klanten aankloppen bij ING voor energieprojecten die niet op kolen gebaseerd zijn.

ING

ING financiert sinds 2015 al geen nieuwe kolencentrales meer. Eind 2025 moet de kredietverlening naar bestaande kolengestookte elektriciteitscentrales ook beëindigd zijn.

Bron: ING | Foto: Shutterstock.com