11-01-2018 15:03 | Door: Hidde Middelweerd

Shell gaat een zonnepark bouwen op het chemiecomplex in Moerdijk. De omvang van het zonnepark liegt er niet om: 50.000 zonnepanelen met een piekvermogen van 20 megawatt. Dat is vergelijkbaar met de jaarlijkse elektriciteitsbehoefte van ongeveer 7.000 huishoudens.

De bouw van het park gaat dit jaar nog van start. Shell bouwt het zonnepark op een stuk land bij Shell Moerdijk dat momenteel niet gebruikt wordt. Dat meldt de oliemaatschappij in een persbericht.

Zonne-energie

“De markt voor zonne-energie heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld,” zegt Marc van Gerven, vicepresident Solar bij Shell New Energies, in het persbericht. “Het gaat een belangrijke rol spelen in de energiesystemen van de toekomst. Met dit project tonen we aan dat we in staat zijn om commercieel aantrekkelijke oplossingen te ontwikkelen voor de industrie.”

CO2-uitstoot

“De ontwikkeling van dit zonnepark bij Shell Moerdijk past in de ambitie van Shell om een actieve rol te spelen in de Nederlandse energietransitie,” zegt Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland in het persbericht. “We willen graag onze uitstoot verminderen. Enerzijds door de energie-efficiëntie van onze processen te verbeteren, anderzijds door in nieuwe energie-activiteiten te investeren.”

Eerder presenteerde Shell al haar ambities op het gebied van CO2-reductie. De CO2-uitstoot van de multinational moet in 2050 50 procent lager zijn dan nu. De oprichting van een groene energiedivisie moet bijdragen aan deze doelstelling. Shell besloot daarnaast om zijn investering in groene energieprojecten te verdubbelen, naar $ 2 mrd per jaar.

Bron: Shell | Foto: Shell