22-01-2018 12:01 | Door: Hidde Middelweerd

De Franse overheid heeft een plan uit de doeken gedaan om de geïnstalleerde capaciteit aan windenergie in het land te verdubbelen. Deze doelstelling moet in 2023 al behaald zijn.

Dat meldt Reuters.

Windenergie

Frankrijk stelt hervormingen voor die ervoor zorgen dat windenergieprojecten twee keer zo snel van de grond kunnen komen. Momenteel duurt het zeven tot negen jaar om een windenergieproject te realiseren in Frankrijk, stelt junior ecologieminister Sebastien Lecornu. Ter vergelijking: in Duitsland duurt dat drie tot vier jaar.

Het is lastig om windenergieprojecten van de grond te krijgen in Frankrijk, omdat dergelijke projecten vaak op weerstand van activisten stuiten. In Frankrijk lopen meerdere rechtszaken tegen windenergieprojecten en het duurt vaak jaren voordat die worden afgehandeld. Dit vertraagt het proces aanzienlijk.

Duurzame energie

Frankrijk beschikt momenteel over 12,9 gigawatt aan geïnstalleerde windenergiecapaciteit. In 2023 moet de teller op 26 gigawatt staan.

De capaciteit in Frankrijk is daarmee fors hoger dan in Nederland. In 2016 had Nederland een geinstalleerd vermogen van ruim 4,2 gigawatt aan windenergie.

Lees ook:

Bron: Reuters | Foto: Dirk Ingo Franke via Flickr.com, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)