05-02-2018 09:05 | Door: Hidde Middelweerd

Het Amerikaanse bedrijf Vigor gaat de opwekking van golfenergie testen, in de buurt van het Hawaiiaanse eiland Oahu. De technologie is ontwikkeld door het Ierse Ocean Energy.

De technologie wordt aan het einde van dit jaar in gebruik genomen. Dat meldt de Irish Times.

Duurzame energie

De technologie is in staat om hydro-kinetische energie op te wekken door gebruik te maken van de kracht van golven.

Benieuwd naar de technologie? De onderstaande video legt het proces stap voor stap uit:

Golfenergie

Ocean Energy test de technologie, genaamd OE Buoy, al enkele jaren. John McCarthy, CEO van het bedrijf, verwacht veel van de technologie, die volgens hem een belangrijke rol kan spelen in de wereldwijde energietransitie. “Met deze technologie zou Ierland vijf keer zoveel energie kunnen opwekken dan het nodig heeft.”

Volgens de CEO kan één installatie een CO2-reductie van 4.370 ton per jaar realiseren, in vergelijking met fossiele vormen van energieopwekking. Hij stelt daarnaast dat het bedrijf tot en met 2030 maar liefst 1.000 installaties wil bouwen in Hawaii, goed voor een capaciteit van 2.000 megawatt.

Europa

De industrie voor golfenergie heeft een ambitieuze gezamenlijke doelstelling, stelt Ocean Energy. De industrie wil tot en met 2050 een capaciteit van 100 gigawatt in Europa installeren. Met deze capaciteit zou golfenergie kunnen voorzien in 10 procent van de elektriciteitsvraag op het gehele continent, ofwel 76 miljoen huishoudens.

Lees ook:

Bron: Irish Times | Foto: Ocean Energy