13-02-2018 12:02 | Door: Hidde Middelweerd

Powerfield, ontwikkelaar van zonneparken, mag van start met de bouw van zonnepark Vlagtwedde. Dit zonnepark, bestaande uit maar liefst 320.000 zonnepanelen, stuitte op weerstand.

Dat meldt Solar Magazine. Er werd bezwaar ingediend tegen het zonnepark, maar de rechter besloot vorige week dat de bezwaarmaker geen belanghebbende is. Daarom kan Powerfield nu van start gaan met de bouw van het zonnepark.

Zonnepanelen

Zonnepark Vlagtwedde krijgt een vermogen van 109 megawattpiek en is daarmee een van de grootste zonneparken van Nederland. Het zonnepark van 126 hectare wordt medio 2019 opgeleverd.

Bekijk ook: INFOGRAPHIC: de grootste zonne- en windparken van Nederland.

In eerste instantie worden er struiken met blauwe bessen gepland op het terrein waar het zonnepark komt te staan, wat onderdeel uitmaakt van de landschappelijke inpassing van het zonnepark. Ontwikkelaars kijken steeds vaker naar een dubbelfunctie voor het land dat gebruikt wordt voor zonnepanelen. Deze struiken zorgen voor twintig voltijdbanen, voor het onderhoud en het plukken van de bessen.

Powerfield

Powerfield werkt ook aan een eigen zonnepanelenfabriek, waar het bedrijf eigen zonnepanelen zal produceren. De eerste zonnepanelen moeten eind 2018 van de band rollen.

Bron: Solar Magazine | Foto: Adobe Stock