14-02-2018 09:01 | Door: Hidde Middelweerd

Hanergy Thin Film Power Group, ontwikkelaar van dunne zonnepanelen uit Hong Kong, heeft een nieuw zonnepaneel op de markt gebracht met een efficientie van 25,1 procent. Dat is een record in de wereld van dunne en flexibele zonnepanelen.

Dat meldt Hanergy in een persbericht.

Zonne-energie

De zonne-energie module van Hanergy is bij uitstek geschikt voor drones, elektrische auto’s en sensoren, stelt het bedrijf. Hanergy ziet een sleutelrol voor zonne-energie in de opkomst van autonome voertuigen, omdat juist deze voertuigen op zoek zijn naar een constante energiebron, waarbij werkzaamheden niet onderbroken hoeven te worden door laadsessies. Geïntegreerde zonne-energiemodules zouden uitkomst kunnen bieden.

Het efficiëntie-record beperkt zich niet tot het lab, stelt Hanergy. De efficiëntie van 25,1 procent wordt bereikt in massaproductie en wordt beschikbaar op commerciële schaal.

Zonnepanelen

Voor standaard zonnepanelen ligt het record op het gebied van efficiëntie al stukken hoger. Commerciële productie van zonnepanelen met een efficiëntie van meer dan 40 procent is al mogelijk.

Lees ook:

Bron: Hanergy | Foto: Hanergy