14-03-2018 09:32 | Door: Hidde Middelweerd

Franse president Emmanuel Macron heeft bekend gemaakt dat Frankrijk meer gaat investeren in zonne-energieprojecten in ontwikkelingslanden. Vanaf 2022 stelt het land € 700 mln beschikbaar in de vorm van leningen en donaties, om de energietransitie in deze landen vooruit te helpen.

Dat meldt de nieuwszender France 24.

Zonne-energie

Macron maakte de plannen bekend tijdens een event van de International Solar Alliance in New Dehli. “We moeten obstakels wegnemen en opschalen”, stelde hij.

Dat deze meeting in India plaatsvond, is niet verwonderlijk. India is de oprichter van de International Solar Alliance, waar 121 landen zich inmiddels bij hebben aangesloten. De alliantie hoopt $ 1 bln aan investeringen aan te trekken, voor de realisering van zonne-energieprojecten in ontwikkelingslanden.

Het subcontinent maakt daarnaast enorme slagen op het gebied van zonne-energie. In de afgelopen twee jaar werd 8 gigawatt aan nieuwe capaciteit toegevoegd aan het totaal. Daarnaast heeft het land een van de grootste zonneparken ter wereld in aanbouw.

Zonnepark

Macron was niet alleen in India om het event bij te wonen. Op maandag opende hij een nieuw zonnepark nabij de Indiase stad Varanasi, met een capaciteit van 100 megawatt.

Lees ook:

Bron: France 24 | Foto: Adobe stock