22-03-2018 14:31 | Door: Hidde Middelweerd

De Rotterdamse Energiecoöperatie, ofwel REC, is deze week van start gegaan. De doelstelling van de vereniging is ambitieus: 10.000 zonnepanelen op Rotterdamse daken in 2020.

De energiecoöperatie is een initiatief van groene energieleverancier Greenchoice.

Zonnepanelen

De keuze om Rotterdamse daken uit te rusten met zonnepanelen is niet verwonderlijk. De stad beschikt namelijk over de meeste platte daken van Nederland: 14,5 vierkante kilometer. Daarnaast is het aantal huishoudens met zonnepanelen in de maasstad het laagst van heel Nederland.

Tijd om slagen te maken dus, stelt REC. “Rotterdam heeft zich tot doel gesteld om in 2030 meer duurzame energie op te wekken dan de stad verbruikt. Als we die doelstelling met elkaar willen halen, zal de lokale energietransitie echt sneller moeten. Met de REC willen we daaraan bijdragen”, zegt Jeroen Vanson, bestuurslid/oprichter van de Rotterdamse Energiecoöperatie.

Lees ook: Greenchoice: ‘Het bedrijfsleven haakt steeds vaker aan bij energiecoöperaties’

Energiecoöperatie Rotterdam

De volgende stap voor REC is het vinden van daken waarop zonnepanelen geïnstalleerd kunnen worden. Dakeigenaren kunnen hun dak dan ook beschikbaar stellen aan de energiecoöperatie. Met het bedrijventerrein Schiebroek worden al verkennende gesprekken gevoerd.

REC hoopt dit jaar nog vijf zonne-energieprojecten op te stellen voor Rotterdamse huishoudens. Deelnemers hebben dankzij de postcoderegeling dan recht op een jaarlijkse teruggave van energiebelasting.

Lees ook: CEO Greenchoice: ‘Stop met aardkloten en focus op wat wél kan’

Bron: Greenchoice | Afbeelding: Adobe stock