07-04-2018 09:02 | Door: Hidde Middelweerd

Investeringen in zonne-energie lagen vorig jaar hoger dan de investeringen in kolen, gas en nucleaire energie bij elkaar. Dat blijkt uit een rapport van de Verenigde Naties.

Het rapport van het UN Environment Programme (UNEP), genaamd Global Trends in Renewable Energy Investment 2018, stelt dat er vorig jaar 98 gigawatt aan nieuwe zonne-energie geïnstalleerd werd, met een totaal prijskaartje van $ 160, 8 mrd.

Zonne-energie

Investeringen in zonne-energie stegen daarmee met 18 procent ten opzichte van het jaar ervoor. China nam het leeuwendeel van de investeringen voor zijn rekening, met 53 gigawatt aan nieuw geinstalleerde zonne-energie en een totale investering van $ 86,5 mrd.

Erik Solheim, hoofd van UNEP, in een persbericht: “De ongelofelijke groei in investeringen laat zien dat de wereldwijde energiemix aan het veranderen is. Belangrijker nog, het laat zien wat de economische voordelen zijn van deze verandering.”

Duurzame energie

Vorig jaar werd er $ 200 mrd geïnvesteerd in duurzame energie in het algemeen. Sinds 2004 staat de teller inmiddels op $ 2,9 bln, aldus het rapport. Ook als het gaat om duurzame energie in het algemeen nam China  vorig jaar een leidende met $ 126,6 mrd aan investeringen.

Australië en Mexico maakten ook imposante stappen. Zo investeerde Australië vorig jaar $ 8,5 mrd in duurzame energie, een stijging van 147 procent ten opzichte van het jaar ervoor. In het geval van Mexico ging het zelfs om een stijging van 810 procent, naar $ 6,7 mrd aan investeringen in duurzame energie.

Lees ook:

Bron: UN | Foto: Adobe stock