12-04-2018 10:33 | Door: Hidde Middelweerd

Siemens Gamesa heeft de tender gewonnen voor een innovatief windpark van 194 megawatt in Australië. Het windpark wordt uitgerust met een energieopslagfaciliteit, om de opgewekte windenergie zo efficiënt mogelijk te distribueren.

Siemens Gamesa is zowel verantwoordelijk voor de bouw als het onderhoud van het windpark in de eerste 25 jaar.

Windmolens

Het windpark zal de naam Bulgana Green Energy Hub dragen en beschikken over een lithium-ion energieopslagfaciliteit van 20 megawatt/34 megawattuur. De bouw van het windpark gaat direct van start, met een verwachte oplevering in augustus 2019.

Het windpark heeft nu al twee power purchase agreements afgesloten (contracten voor de afname van de opgewekte windenergie). De Australische staat Victoria zal in de eerste 15 jaar stroom afnemen. Het bedrijf Nectar Farms neemt tien jaar lang stroom af, dat het zal gebruiken voor ledverlichting in kassen waar het tomaten kweekt.

Siemens Gamesa

Dit is het vierde windenergieproject dat Siemens Gamesa realiseert in Australië. Het doet dit voor de vierde keer in opdracht van energiebedrijf Neoen. Inmiddels heeft Siemens Gamesa meer dan 300 megawatt aan windenergiecapaciteit geïnstalleerd in Australië.

Lees ook:

Bron: Siemens Gamesa | Foto: Adobe stock