21-04-2018 10:59 | Door: Britt van den Elshout

Solarwatt heeft een zonnepaneel ontwikkeld dat beter functioneert bij weinig licht. Op deze manier haalt het zonnepaneel ook op een bewolkte dag genoeg zonne-energie binnen.

De nieuwe zonnepanelen zijn ideaal voor landen waar de zon minder schijnt, zoals Nederland.

Werkwijze van de zonnepanelen

Het zonnepaneel is gebouwd met PERC-cellen. Deze cellen behalen het meeste rendement uit het onderste deel van de zonnecel. Dit is de plek waar de kleuren worden opgevangen die vaak wél door wolken worden doorgelaten. Wolken werken namelijk als een filter voor zonlicht en zorgen ervoor dat bepaalde kleuren worden tegengehouden. Ook zorgen de PERC-cellen ervoor dat er minder energie verloren gaat. 

Glas-glas zonnepanelen

De achterkant van de panelen is gemaakt van glas in plaats van kunststof, de zogenoemde glas-glas panelen. Dit zorgt voor een hoger rendement van de panelen. Over het algemeen gaan de prestaties van een zonnecel omlaag naarmate de cel warmer wordt. Het glas van deze panelen houdt de zonnecellen echter koeler, waardoor het rendement hoger is. Daarnaast beschermt het glas tegen schadelijke invloeden van vocht en zuurstof. Dit is gunstig voor de levensduur van de zonnepanelen.

Lees ook: 

Bron: Solarwatt | Foto: Adobe Stock