30-04-2018 16:02 | Door: Hidde Middelweerd

Scania Production Zwolle heeft het grootste industriële zonnedak van Nederland in gebruik genomen. Het zonnedak werd afgelopen woensdag officieel geopend door algemeen directeur Magnus Ivansson en gedeputeerde Annemieke Traag (Energie, Milieu en Europa).

Met het zonnedak is Scania een stap dichterbij zijn ambitieuze doelstelling: het realiseren van energieneutrale truckproductie.

Zonnepanelen

Scania’s zonnedak telt 22.000 zonnepanelen en heeft daarmee een vermogen van 6 megawattpiek. Dankzij dit zonnedak kan de fabriek 60 tot 70 procent van zijn energievraag uit zonnepanelen halen.

Traag in een persbericht: “Dit zonnedak draagt bij aan de energiedoelstellingen van het programma Nieuwe Energie Overijssel. Scania is hiermee echt een voorbeeld voor andere grote bedrijven in de provincie.”

Energiedoelstellingen Overijssel

Provincie Overijssel bood om deze reden dan ook financiële ondersteuning aan voor het zonne-energieproject, door middel van een lening vanuit het Energiefonds Overijssel. Dit fonds is opgericht om de energiedoelstellingen van de provincie te bereiken. Ondernemers, woningbouwcorporaties en andere maatschappelijke organisaties kunnen van het fonds gebruikmaken om duurzame energieprojecten te realiseren.

In 2023 moet 20 procent van het Overijsselse energieverbruik uit duurzame bronnen komen. In 2050 moet de provincie zelfs energieneutraal zijn.

Bekijk ook:

Bron & foto: Scania