03-05-2018 07:33 | Door: Britt van den Elshout

Energieleverancier Vandebron en de Rabobank gaan samenwerken om de energietransitie in Nederland te versnellen. Het partnerschap wordt ingeluid met een aanbod van duurzame energie voor particuliere klanten van de Rabobank.

Met de aanbieding kunnen klanten overstappen op duurzame stroom van Vandebron, zonder meer te betalen dan bij hun huidige energieleverancier. De Rabobank vergoedt deze eventuele extra kosten.

Meer duurzame energie

Rabobank en Vandebron denken klanten op deze manier te kunnen motiveren om voor groene en lokaal opgewekte energie te kiezen. De volgende stap die de bedrijven willen zetten, is het introduceren van elektrisch rijden op groene stroom. Daarnaast heeft Rabobank de intentie om de kantoren van het bedrijf te voorzien van groene energie.

Aart van Veller, oprichter van Vandebron: "In Nederland wordt slechts 6 procent van de energie duurzaam opgewekt. In de Rabobank hebben we een waardevolle partner gevonden met wie we de afname en daarmee de broodnodige productie van lokale groene energie kunnen stimuleren." 

Groene stroom van eigen bodem

Vandebron is een energieplatform dat consumenten verbindt met lokale duurzame energiebronnen. Klanten kunnen zelf kiezen bij welke producent ze energie afnemen waardoor ze precies weten waar de energie vandaan komt.

Sinds 2017 biedt het bedrijf ook diensten voor elektrisch rijden aan. Dit gaat bijvoorbeeld om een laadpas of een app die inzicht geeft in slim laden.

Lees verder:

Bron: Vandebron | Foto: Adobe Stock