14-05-2018 15:11 | Door: Britt van den Elshout

Physee Group, het technologiebedrijf achter stroomopwekkende ramen, heeft € 1,5 mln opgehaald aan investeringen. Hiermee kan de start-up zich richten op de ontwikkeling van de huidige ramen en nieuwe technologieën.

Physee is een spin-off van de TU Delft en opgericht door Willem Kesteloo en Ferdinand Grapperhaus. Het bedrijf heeft al twee verschillende slimme ramen ontworpen: PowerWindow en SmartWindow.

Kesteloo en Grappenhaus hebben het bedrag opgehaald met een speciaal opgericht consortium. Het consortium is een eenmalige combinatie van Nederlandse vastgoedleiders.  

Ramen die bijdragen aan een duurzamer gebouw

De PowerWindow wekt elektriciteit op en de SmartWindow analyseert omgevingscondities zoals licht en temperatuur door middel van sensoren die in de ramen zitten. De sensoren kunnen vervolgens opdrachten geven aan airco’s, verwarmingen of zonneschermen om zo een optimale leefomgeving te creëren.

Potentie glazen gevels

Physee heeft de missie om gebouwen te verduurzamen, aangezien we daar het grootste gedeelte van onze tijd doorbrengen. Volgens de twee oprichters hebben glazen gevels een groot potentieel dat nu onbenut wordt. Naast de investering in het eigen bedrijf, wil Physee uitbreiden naar grote Europese en andere buitenlandse steden.

Lees verder:

Bron: Physee | Foto: Adobe Stock