16-05-2018 15:55 | Door: Britt van den Elshout

Agreco, installateur van zonne-energiesystemen, heeft plannen om het grootste singleroof zonneproject van Nederland te bouwen in de Noordoostpolder. Het zonnedak krijgt een capaciteit van 9,5 megawattpiek.

Dit meldt Solar Magazine. Het zonnepanelensysteem wordt gebouwd op het ruim 80.000 vierkante meter grote dak van de Groenvries BV in Rutten.

Verdrievoudiging van de bestaande capaciteit

Agreco heeft samen met zijn gelieerde bedrijf OneSolar, installateur van zonnepanelen, in de SDE+ najaarsronde zestig beschikkingen weten binnen te halen. Het zonnedak bij Groenvries BV is het grootste project. Agreco plaatste hier eerder al een zonnepanelensysteem van 3,16 megawattpiek. Dit systeem wordt nu uitgebreid, zodat de totale capaciteit 9,5 megawattpiek zal bedragen.

Werkwijze Agreco

Agreco heeft een concept ontwikkeld waarbij ze daken huren van agrariërs en hier vervolgens zonnepanelen op installeren. De boeren krijgen hiervoor maandelijks een bedrag dat kan oplopen tot tienduizenden euro’s per jaar. Op deze manier hoeven zij niets te doen, maar kunnen ze wel bijdragen aan een beter milieu.

Planning singleroofproject

De uitbreiding van het systeem in Rutten zal starten in juni en het zonnedak is in augustus van dit jaar al operationeel. Maurice Schoenmakers, directeur van Agreco en OneSolar laat weten dat er inmiddels alweer grotere projecten in de pijplijn zitten.

Lees verder:

Bron: Solar Magazine | Foto: Adobe Stock