23-05-2018 09:14 | Door: Hidde Middelweerd

Nieuwe regelgeving voor elektriciteitscentrales op het gebied van CO2-uitstoot kan er zomaar eens voor zorgen dat het gebruik van kolen voor elektriciteitsopwekking in 2020 al verleden tijd is in de Amerikaanse staat New York.

Andrew Cuomo, gouverneur van de staat, sprak eerder de doelstelling uit om het verbruik van kolen uiterlijk 2020 te beëindigen. “Terwijl Washington het milieu blijft aanvallen, wil New York de leiding nemen in de strijd tegen klimaatverandering”, stelde hij eerder, refererend aan Donald Trump’s Klimaatakkoord-exit.

Kolen

De strengere regelgeving op het gebied van CO2-uitstoot moet het behalen van Cuomo’s doelstelling mogelijk maken. Als elektriciteitscentrales aan de regelgeving willen voldoen, is elektriciteitsopwekking met kolen simpelweg niet meer mogelijk. Ze moeten in 2020 dan overstappen op schonere vormen van elektriciteitsopwekking of voorgoed hun deuren sluiten.

“Kolen zijn relikwieën uit het verleden”, stelde Cuomo over de fossiele energiebron. “Het is tijd om actie te ondernemen en onze behoefte aan fossiele energiebronnen te beëindigen.”

De totale elektriciteitscapaciteit van de staat New York bedraagt 39.064 megawatt. Kolengestookte elektriciteitsopwekking bedraagt ongeveer 2 procent (bijna 1.000 megawatt) van de totale capaciteit.

Lees ook:

Bronnen: Power Technology, Kallanish Energy | Foto: Adobe stock