11-06-2018 17:15 | Door: Britt van den Elshout

De burgemeester van de gemeente Eemnes heeft afgelopen vrijdag het startsein gegeven voor de aanleg van Zonneweide Eemnes. In totaal worden 19.000 zonnepanelen geplaatst op het perceel die voldoende stroom kunnen leveren voor 1.500 huishoudens.

De oplevering van het project is naar verwachting in oktober dit jaar. KiesZon is verantwoordelijk voor de realisatie.

Klimaatneutraal in 2030

De aanleg van de zonneweide draagt bij aan de ambitie van Eemnes om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Burgemeester Roland van Benthem: “Om onze klimaatambitie te realiseren willen we duurzame energie opwekken, energie besparen en verspilling voorkomen. Deze zonneweide voorziet veel inwoners straks van energie. Daarnaast willen we zonnepanelen op gebouwen gaan stimuleren en faciliteren, net als het verduurzamen van woningen.

KiesZon

Ook KiesZon is blij met de samenwerking met de gemeente Eemnes. KiesZon is onderdeel van groene energieleverancier Greenchoice en zal de stroom van de zonneweide afnemen en beschikbaar stellen voor hun klanten.

Het bedrijf focust zich sinds 2011 op de realisatie van grootschalige zonnestroomproject. Zo is KiesZon op dit moment bezig met de bouw van een zonnedak met 28.000 zonnepanelen in Greenport Venlo. Daarnaast heeft het bedrijf dit jaar het grootste zonnestroomproject in de Randstad opgeleverd. KiesZon ontzorgt zijn klanten volledig bij het realiseren van zonnestroomprojecten.

Lees ook:

Bron & Foto: KiesZon