02-07-2018 13:29 | Door: Hidde Middelweerd

India zet tot en met 2028 elk jaar tenders uit voor maar liefst 40 gigawatt aan nieuwe duurzame energieprojecten. Elk jaar moet er 30 gigawatt aan nieuwe zonneparken en 10 gigawatt aan nieuwe windparken zijn uitgezet.

Momenteel beschikt India over ongeveer 70 gigawatt aan duurzame energiecapaciteit, stelt de Economic Times. Ongeveer 22 gigawatt daarvan is zonne-energie. Zo’n 34 gigawatt is windenergie.

Duurzame energie

In 2030 wil India zijn duurzame energiecapaciteit hebben uitgebreid naar 500 gigawatt, waarvan 350 gigawatt zonne-energie moet zijn. Windenergie in India moet tegen die tijd een totale capaciteit van 140 gigawatt hebben.

De jaarlijkse tenders voor 40 gigawatt aan nieuwe duurzame energieprojecten moeten genoeg zijn om deze doelstellingen te behalen.

Zonne-energie

India zet vooral in op zonne-energie, vanwege de vele zonuren die het subcontinent kent. De eerste grote stappen op het gebied van zonne-energie worden inmiddels gezet. Zo werd in de Indiase staat Karnataka onlangs een zonnepark van 2 gigawatt ingehuldigd. Een zonnepark van 5 gigawatt in de staat Gujarat kreeg daarnaast groen licht.

Om de opkomst van zonne-energie te stimuleren, koos de Indiase regering er onlangs voor om de importheffing op zonnepanelen af te schaffen.

Bron: The Economic Times | Foto: Adobe stock