02-07-2018 15:22 | Door: Hidde Middelweerd

Energieleverancier NieuweStroom neemt easyEnergy over. Het management van het bedrijf wordt volledig overgedragen aan NieuweStroom.

Beide energieleveranciers leveren energie tegen dynamische prijzen, zoals die elke dag en ieder uur op de energiemarkt tot stand komen. Dit in tegenstelling tot andere energieleveranciers, die juist energie leveren tegen vaste tarieven.

Waar NieuweStroom zich vooral op de zakelijke markt richt, is easyEnergy er juist voor de consument. Vanaf heden gaan de energieleveranciers gezamenlijk door het leven.

Maarten Roelfs, CEO en medeoprichter van easyEnergy, vindt de overname een logische vervolgstap voor easyEnergy: “Zo kan de belofte, een echt eenvoudige en eerlijke energieleverancier, waar gemaakt blijven worden. De operatie wordt met het samengaan van de twee organisaties nog efficiënter, waardoor de energie voor inkoopprijs aangeboden kan blijven worden.”

Dynamische prijzen

Zowel NieuweStroom als easyEnergy leveren energie tegen de prijs zoals die op de energiemarkt tot stand komt. Uit recent onderzoek van adviesbureau Roland Berger bleek dat afnemers hierdoor fors kunnen besparen op hun energierekening.

Deze dienst is vooralsnog uniek in Nederland, stelde Remko ten Barge, CEO van NieuweStroom, eerder tegenover DuurzaamBedrijfsleven: “Iedere andere energieleverancier in Nederland biedt namelijk een vast tarief voor energie, waarbij de klant nooit te weinig betaalt. De energiewereld is dynamisch, met fluctuaties in vraag en aanbod. Zekerheid in deze wereld kost geld, waardoor vaste tarieven per definitie hoger uitvallen dan de echte, dynamische marktprijzen van energie.”

Het inspelen op de dynamische prijzen van de energiemarkt kan een belangrijke rol spelen in de energietransitie. Lees in dit interview met Ten Barge hoe dat zit:

Bron: easyEnergy | Foto: Adobe stock