09-07-2018 12:30 | Door: Hidde Middelweerd

De 13.000 zonnepanelen op de daken van SnowWorld Landgraaf en SnowWorld Zoetermeer leveren hun eerste groene stroom. De zonnedaken leveren genoeg elektriciteit voor de behoefte van ongeveer 1.000 huishoudens.

De opgewekte stroom wordt in de eerste vijftien jaar door SnowWorld zelf afgenomen. In juni bleek het zonnedak in Landgraaf echter al een overschot aan groene stroom te produceren, dat wordt geleverd aan omliggende huishoudens.

Zonnepanelen

Op het dak van SnowWorld Zoetermeer werden eerder al 3.000 zonnepanelen geïnstalleerd. Het dak van SnowWorld Landgraaf is nu 10.000 zonnepanelen rijker. Indi Energie, verantwoordelijk voor de installatie van deze zonnepanelen, spreekt over het meest complexe zonnepanelenproject van Europa. De skihal in Landgraaf heeft namelijk geen vlak, maar een hellend dak. Hierdoor moest een speciale dakconstructie ontwikkeld worden, om de zonnepanelen op te kunnen monteren.

Indi Energie en KiesZon hebben zich de afgelopen 2,5 jaar gericht op het overwinnen van deze constructieve uitdagingen. Indi Energie heeft het gehele projectmanagement en de financiering van de zonnepanelen verzorgd. KiesZon ontwierp het systeem, verzorgde de installatie van de zonnepanelen en neemt het onderhoud voor zijn rekening.

Lees ook:

Bron & afbeelding: Indi Energie