24-07-2018 11:33 | Door: Hidde Middelweerd

Een zonne-energiesysteem op een distributiecentrum in Venlo levert sinds kort zijn eerste stroom. Met ruim 28.000 zonnepanelen gaat het hier om het grootste zonnedak van Nederland.

Het zonnedak is een initiatief van Etriplus, die de hulp van zonnepanelenleverancier KiesZon inschakelde om het project te realiseren. KiesZon, dochteronderneming van Greenchoice, nam de ontwikkeling, financiering, realisatie en exploitatie van het project voor haar rekening.

Lees ook: CFO KiesZon: ‘Bedrijven als KiesZon onmisbaar in de energietransitie’

Zonnepanelen

De zonnepanelen zijn geïnstalleerd op een dakoppervlakte van 80.000 vierkante meter en leveren gezamenlijk 7.000 megawattuur per jaar op. Dit is voldoende om ongeveer 2.000 huishoudens het gehele jaar van groene stroom te voorzien.

De opgewekte energie wordt voor de helft door het distributiecentrum zelf gebruikt. De andere helft wordt aangeboden aan bedrijven en bewoners in de regio.

Subsidie

Het zonnedak werd mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg, die financieel ondersteuning leverde. Deze financiële bijdrage is een logische zet, omdat het bijdraagt aan de ambitie van de provincie om meer en meer hoogwaardige technologieën en duurzame energie in de provincie te realiseren.

Zonne-energie

Steeds meer bedrijven zetten hun daken in voor het opwekken van zonne-energie, om hun energiehuishouding te verduurzamen. De projecten op dit gebied worden steeds groter en ambitieuzer.

Nissan, Scania en SnowWorld zijn slechts enkele voorbeelden van bedrijven die recentelijk duizenden zonnepanelen op hun daken plaatsten.

Bekijk ook:

Bron & foto: KiesZon