09-08-2018 08:39 | Door: Hidde Middelweerd

De zonne-energiesector zit enorm lift. Dat feit onderstreept de Franse overheid, door groen licht te geven aan maar liefst 103 zonne-energieprojecten.

De projecten hebben een gezamenlijke capaciteit van 720 megawatt, meldt het Franse ministerie van ecologie. Volgens Reuters is dat genoeg voor de jaarlijkse stroombehoefte van ongeveer 100.000 Franse huishoudens.

Zonne-energie

De nieuwe zonneparken zijn onderdeel van een nieuwe doelstelling van het ministerie om voor 2020 ongeveer 3.000 megawatt aan nieuwe tenders op het gebied van zonne-energie uit te zetten. Op de korte termijn staan er nog eens twee tenderrondes op het programma, van ieder 850 megawatt, waarmee die doelstelling in zicht komt.

Momenteel beschikt Frankrijk over een totale zonne-energiecapaciteit van 8.300 megawatt.

Dalende prijzen

Franse energieminister Nicolas Hulot stelt in een statement dat de gemiddelde prijs per megawattuur van zonne-energie, die de winnaars van de uitgezette tenders voorstelden, is gedaald ten opzichte van de tenderronde van 2017. Het gaat om € 58,20 per megawattuur, een daling van 5 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Dit laat zien dat zonne-energie een steeds interessante energiebron aan het worden is. Dit realiseert men zich wereldwijd ook. Bloomberg New Energy Finance (BNEF) liet onlangs weten dat er sinds kort 1 terawatt aan zonne- en windenergie is geïnstalleerd in de wereld. Hoewel zonne-energie hierin 46 procent voor zijn rekening nam, groeit de zonne-energiesector sneller dan die van windenergie. BNEF verwacht dan ook dat zonne-energie voor de volgende terawatt het grootste percentage voor zijn rekening zal nemen.

Lees ook:

Bron: Reuters | Foto: Adobe stock