16-08-2018 15:27 | Door: Hidde Middelweerd

De Delftse start-up Physee werkt aan innovatieve ramen die zonlicht om kunnen zetten in energie én data kunnen verzamelen. De innovatie is inmiddels ook op de radar van de Europese Commissie verschenen. De start-up ontving namelijk een subsidie € 2 mln van de European Innovation Council.

De subsidie werd in totaal aan 65 small and medium-sized enterprises, ofwel SME’s, toegewezen, die innovatieve producten met toegevoegde waarde voor de maatschappij naar de markt proberen te brengen.

In 2016 werd het innovatieve concept van Physee ook al erkend. Toen won de start-up de Postcode Lotery Green Challenge.

Opschaling

De subsidie komt op een cruciaal moment, stelt Physee in een persbericht. Het bedrijf ontwikkelt zich momenteel namelijk van een op onderzoek gebaseerde start-up naar een SME die aan de vooravond van opschaling staat.

De subsidie wordt, samen met de opbrengsten van eerdere financieringsrondes, dan ook ingezet voor verdere opschaling en het naar de markt brengen van de energieopwekkende ramen.

Energieopwekkende ramen

De ramen van Physee zijn in staat om zonlicht om te zetten in elektriciteit. Momenteel is het bedrijf bezig met het optimaliseren van de coating, om de efficiëntie van het innovatieve raam te verbeteren.

Lees ook:

Bron & foto: Physee