21-08-2018 16:32 | Door: Hidde Middelweerd

Windpark Nijmegen-Betuwe krijgt een nieuwe buurman: zonnepark De Grift, bestaande uit 17.000 zonnepanelen. Het nieuwe zonne-energieproject heeft een capaciteit van ongeveer 4,7 megawattpiek.

Dat meldt Solar Magazine. Gemeente Nijmegen en Wiek-II tekenden eerder al een intentieoverkomst voor de bouw van het zonnepark. Wiek II is een projectontwikkelaar die nauw betrokken was bij de realisering van het windpark en nu ook nauw betrokken is bij het zonnepark.

Het zonnepark krijgt een oppervlakte van ongeveer 5 hectare en wordt naast en onder de windmolens van windpark Nijmegen-Betuwe gerealiseerd.

Windmolens en zonnepanelen

Windpark Nijmegen-Betuwe, bestaande uit 4 windmolens langs de A15, levert momenteel genoeg groene stroom voor ongeveer 7.000 huishoudens. Het windpark is een burgerinitiatief van energie-coöperatie WindpowerNijmegen.

Zonnepark

Voor het zonnepark worden nu de eerste stappen gezet. Eerder werd er al een omgevingsvergunning aangevraagd. Daarover krijgen de betrokken partijen in september uitsluitsel. Daarna wordt een SDE+-subsidie aangevraagd.

Begin 2019 wordt uiterlijk duidelijk of het project doorgang vindt. De initiatiefnemers verwachten echter dat er geen problemen meer zullen optreden, stelt Solar Magazine.

Lees ook:

Bron: Solar Magazine | Foto: Adobe stock