16-10-2018 14:41 | Door: Bas Joosse

Het Deense energieconcern Ørsted schakelt bij de bouw van windpark Borssele 1+2 Nederlandse hulp in. Van Oord Offshore Wind legt de kabels voor het windpark voor de Zeeuwse kust. De 94 windturbines worden geplaatst door een Belgisch bedrijf.

“We zijn verheugd dat wij dit project gekregen hebben. Projecten als Borssele 1+2 zijn essentieel om te voldoen aan de groeiende vraag naar energie en om offshore windenergie competitiever te maken als duurzame energie”, zegt Arnold Kuis, algemeen directeur van Van Oord Offshore Wind

Borssele 1+2

Het windpark Borssele bestaat uit vijf deelgebieden. Ørsted legt de komende tijd de eerste twee gebieden aan op 23 kilometer uit de kust van het Zeeuwse Westkapelle. In de eerste twee gebieden komen 94 windturbines te staan. Om de kabels aan te leggen zet Van Oord het kabellegschip Nexus en trencher Dig-it in. De schepen zorgen ervoor dat er 167 kilometer aan kabel gelegd wordt, op 2 meter diepte in de zeebodem.

Windpark operationeel in 2020

Borssele 1+2 moet in 2020 operationeel zijn en gaat ongeveer 1 miljoen huishoudens van energie voorzien. Het park moet 752 megawatt aan energie opwekken.

Bekijk hieronder de infographic met de grootste zonne- en windparken van Nederland:

Bron: Ørsted. Foto: Adobe Stock