23-09-2014 12:29 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Zweedse warenhuis IKEA gaat in Nederland complete zonnepanelensystemen verkopen. Het komende half jaar volgen meer Europese landen.

Na Groot-Brittannië krijgen ook de Nederlandse winkels de systemen voor zonnepanelen in het assortiment. De marktintroductie begint geleidelijk, en loopt van eind oktober tot de zomer van 2015. Voor de productie van de systemen werkt IKEA samen met de Chinese zonnepanelenbedrijf Hanergy.

Dat is bekendgemaakt door IKEA-CEO Peter Agnefjäll. Volgens hem willen veel klanten bijdragen aan een duurzamer leven. Om die reden wil de keten betaalbare en praktische oplossingen bieden voor zoveel mogelijk mensen. Het aanbod van de zonne-installaties is inclusief advies, installatie, garantie en de online meetresultaten. De verkoop begint op 28 oktober in het Haarlemse filiaal. Dan maakt het concern ook de prijs bekend.

 

Duurzaamheidsstrategie

 

De komende zes maanden krijgen ook de winkels in Zwitserland en zes andere Europese landen de zonnepanelen. Welke landen dit zijn, is nog niet bekend.

De verkoop van zonnepanelen aan de consument past volgens het concern in de duurzaamheidsstrategie. IKEA verwerkt steeds meer duurzame materialen en grondstoffen in de producten. Vanaf 2020 gebruikt het warenhuis alleen nog kunststoffen die van hernieuwbare grondstoffen en biomaterialen afkomstig zijn. Verder moeten hout en katoen van traceerbare, duurzame herkomst zijn. IKEA is van plan om vanaf 2020 energieneutraal te opereren.

Bron: Energienieuws, Businessgreen | Foto: Slimmer Jimmer, via Flickr