01-10-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Mount Abram in de Verenigde Staten zet een nieuwe stap als een van de duurzaamste skigebieden van het land. Het resort wil 70 procent van de elektriciteitsbehoefte winnen uit zon.

Het ski resort in het westen van de Amerikaanse staat Maine krijgt ruim 800 zonnepanelen. Met het zonneproject is een bedrag gemoeid van $ 940.000. De panelen leveren 280.000 kilowattuur per jaar. De initiatiefnemers verwachten de investering binnen vijf jaar terug te verdienen.

Mount Abram is een van de meest duurzaamste skigebieden in de Verenigde Staten. Het resort werkt aan een uitgebreid Clean Energy Game Plan, dat erop is gericht waar mogelijk gebruik te maken van lokaal beschikbare bronnen. Dat resulteerde eerder in verschillende initiatieven door verduurzaming. Voorbeelden zijn een energiezuinige sneeuwmachine, een biomassakachel, ‘carpool Friday’ en hergebruik van frituurolie voor brandstof. Ook zijn twee laadstations voor elektrische- en hybride auto’s gebouwd.

Mede-eigenaar Matt Hancock van het skigebied heeft een goede reden voor alle inspanningen, zegt hij in een interview met Sun Journal. "Wij dragen graag bij aan koude winters met veel sneeuw."

Bron: mtabram.com, wabi.tv, Solarmagazine, Sun Journal | Foto: Iwona Kellie, via Flickr