01-10-2014 13:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Bij de Indiase stad Pune heeft DSM het eerste Solar Technologies Demonstration Center geopend. De installatie voor zonne-energie is een werkende showcase voor de innovatietechnieken van het concern.

Het centrum is een volledig functionerende installatie voor zonne-energie. Het laat de nieuwste technologieën van DSM zien, zoals de anti-reflectie coating Khepricoat en de efficiëntieverhogende folie voor zonnepanelen van de Nederlandse start-up SolarExel.

Volgens Oscar Goddijn, Vice President van DSM Advanced Services, is de opening van de zonne-energie-installatie in Pune, aan de westkust van India, een mijlpaal voor het concern. "Dit is de eerste van onze demonstratiefaciliteiten waar we onze technologieën tonen aan klanten en belanghebbenden. In India willen wij ook toekomstige technologieën demonstreren."

Het innovatiecentrum is niet alleen een toonzaal, maar levert ook 25 procent van de stroombehoefte van de naastgelegen fabriek. Het complex voor technische kunststoffen in Pune haalt 50 procent van de elektriciteitsbehoefte uit hernieuwbare bronnen, inclusief wind- en zonne-energie.

De Advanced Surfaces divisie van DSM ontwikkelt innovatieve materialen en folies die de opbrengst van zonnecellen verhogen en de productiekosten omlaag brengen. Goddijn zei eerder dat er nog veel innovatie mogelijk is in de sector.

Bekijk het filmpje van DSM:

 

Bron: DSM, Business Standard | Foto: DSM