04-11-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Energiebedrijf GDF Suez wil begin 2015 twee zonneparken bouwen bij Nijmegen en Zwolle van elk 4.000 zonnepanelen.

Voor beide parken is de inschrijving voor particulieren voor stroomafname van de parken begonnen. Deelnemers mogen maximaal zes panelen kopen van € 300 per stuk. De eenmalige betaling garandeert over een periode van 25 jaar een opbrengst van jaarlijks minimaal 200 kilowattuur. GDF Suez verwacht veel interesse van mensen die geen panelen mogen of kunnen plaatsen op hun eigen dak. De terugverdientijd zou ongeveer zeven jaar zijn.

Het Nijmeegse park komt te liggen op het terrein van de Elektriciteitscentrale Gelderland, die wordt gestookt op steenkool en biomassa. Die centrale gaat vermoedelijk begin 2016 dicht. GDF Suez wil het gebied herontwikkelen tot Groene Delta van Nijmegen. Het zonnepark bij Zwolle ligt bij de IJsselcentrale, die draait op aardgas, biomassa en plantaardige oliën.

Deelname is mogelijk in combinatie met leveringscontract van drie jaar met Electrabel, de energiemaatschappij waarvan GDF Suez eigenaar is. De zonnestroom wordt verrekend met het eigen verbruik van de klant.

Het energiebedrijf beschikt over de benodigde vergunningen en kreeg een subsidie van het Rijk. Bij voldoende inschrijvingen begint GDF Suez met de bouw van de zonneweides.

Bron: GDF Suez | Foto: Taran Rampersad, via Flickr