02-12-2014 17:17 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

KiesZon bouwt het grootste zonnestroomproject van Nederland. Het bedrijf heeft hiervoor een overeenkomst getekend met staalbedrijf ThyssenKrupp Materials Nederland.

Het project bestaat uit totaal 9.000 zonnepanelen met een geïnstalleerd vermogen van 2,3 megawatt. KiesZon, het dochterbedrijf van energieleverancier Greenchoice en International Solar, is de grootste zonnestroomontwikkelaar van Nederland. Het concern is gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen op daken van gebouwen. De zonnepanelen worden verdeeld over twee locaties van ThyssenKrupp. In Veghel komen er 6.000 zonnepanelen en in Zwijndrecht 3.000.

Het project past volgens Greenchoice goed in de duurzame bedrijfsdoelstellingen van ThyssenKrupp. Greenchoice zegt blij te zijn met de samenwerking. Frank Heijckman, directeur van KiesZon, zegt in een persbericht: ‘Wij investeren in de zonnepanelen, realiseren het totale project en gaan het komende tien jaar exploiteren. In die periode loopt ThyssenKrupp Materials Nederland geen enkel risico’.

De bouw van de installatie begint in maart 2015 en zou in de loop van april al worden opgeleverd.

Bron: Greenchoice, KiesZon | Bron: h080, via Flickr