07-08-2012 13:41 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Tawainese Foxconn, producent van onder andere Apple’s iPad en iPhone, gaat het gebruik van zonne-energie testen in een nieuwe fabriek in China.

‘s Werelds grootste producent van computeronderdelen gaat samenwerken met het Amerikaanse zonne-energiebedrijf Ascent Solar Technologies. Zij leveren de zonnepanelen voor het testproject die naadloos geïntegreerd kunnen worden in de bouwstructuur van de fabriek.

“We zijn vereerd dat Foxconn ons heeft uitgekozen om onze lichte, duurzame en flexibele zonnecellen te leveren aan de nieuwe fabriek”, zei CEO Victor Lee maandag. “We willen aantonen dat onze technologie waardevol is en hopen een langetermijnrelatie aan te gaan met Foxconn.”

Stijgende aandelen

Er is niets bekend over het bedrag dat gemoeid is met de deal. De aandelen van Ascent, die eerder dit jaar een iPhone oplader op zonne-energie lanceerde, stegen met 14 procent na het nieuws.

Foxconn staat onder een groeiende druk om te investeren in hernieuwbare energie. De producent heeft contracten met onder andere Apple, Sony en Microsoft, die allemaal bezig zijn hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Ook wil de Chinese overheid de capaciteit van hernieuwbare energie vergroten.

De zonnepanelen, die volgens Lee binnen 45 dagen geïnstalleerd zullen worden, hebben een capaciteit van twee tot drie kilowatt. Voor een groot bedrijf als Foxconn zet dit weinig zoden aan de dijk, maar wellicht is het testproject aanleiding voor een grootschaliger gebruik van zonne-energie.

Bron: businessGreen

Foto: Bert van Dijk