09-08-2012 11:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Met slogan ‘profiteer van het zonnetje in huis’ biedt de Rotterdamse elektronicawinkel Correct doe-het-zelfpakketten met zonnepanelen aan.

In de eerste week gingen er al meer dan honderd pakketten voor de prijs van €1499 over de toonbank. De pakketten bestaan uit drie panelen van de grote Chinese fabrikant Suntech. De panelen hebben ieder een vermogen van 230W en kunnen bij elkaar voorzien in 20 procent van de energie van een gemiddeld huishouden.

Een succes

“Er kan nu al van een succes gesproken worden”, zegt Richard ter Horst, commercieel directeur bij Elemental Generation, de leverancier van de panelen. “We zijn inmiddels ook in gesprek met retailers in andere steden en willen de doe-het-zelfpakketten binnen een maand ook elders in het land verkopen.”

Er kan nu al van een succes gesproken worden.Richard ter Horst, commercieel directeur Elemental Generation

Elemental heeft de panelen van Suntech op voorraad en kan daarom snel leveren. Daarnaast kan het bedrijf de subsidie-aanvraag van 15 procent korting op de aanschafprijs regelen en worden de panelen desgewenst bij de klant thuis geïnstalleerd.

Niet bij de Aldi

Het is echter de bedoeling dat de klant in de winkel voldoende uitleg krijgt om de panelen zelf te kunnen installeren. “Dat is ook de reden dat wij voor deze pakketten alleen in zee gaan met technisch georiënteerde retailers”, legt ter Horst uit. “Een goede voorlichting aan de klant vinden bij essentieel. Je zult onze pakketten dus straks niet bij de Aldi tegenkomen.”

Oplettendheid is wel geboden bij het zelf installeren van zonnepanelen. Onderzoek van eerder dit jaar wees uit dat Nederlandse zonnepanelen hun rendement vaak niet halen door foutieve installatie.

Bron: EnergiePortal

Foto: Correct